Dün akşam nereden geldiyse aklıma, sabahları kahvaltılarda annemin yaptığı kreplerden canım çekti :)
Daha önce hiç krep yapmamıştım ama çok yediğim için tadını tutturabilirim dedim ve başladım internetten krep tariflerine bakmaya.
Bir kaç tarifi okuduktan sonra karamsarlığa kapıldım. Çünkü tüm tariflerde ilk denemede olmayabilir, elinizin ayarını iyi tutturamayabilirsiniz gibi bir çok şey söyleniyordu. En fazla zaman kaybı olur dedim ve başladım malzemeleri mutfak tezgahının üzerine sermeye.
Un, yumurta, süt, su, tereyağ derken aklıma birden dolapta yapmaya üşendiğim sosisler geldi ve malzemeler arasına onuda ekledim.
Un ile birlikte süt ve suyu başladım çırpmaya biraz çırptıktan sonra sıra yumurtaları kırmaya gelmiştir. O kadar iyi çırpmıştım ki kendimi yılların deneyimli aşçılarından hissettim ve bir hamleyle iki yumurtayı tek elime alıp kırmaya çalıştım. Sonuç hüsrandı tabiki de :) Yumurtanın biri direk yere düşmüştü. O kırılmanın üstüne nasıl temizleyeceğim diye düşünürken, boynu bükük bir şekilde giriştim hemen silmeye. Ardından krepleri tavaya dökme zamanı gelmişti. Öncelikle kalın ve ardından ince dökmeye karar verdim. Hangisi iyi olursa ona göre devam ederim diye düşündüm. Aynı zamanda dolaptan çıkardığım sosislerle de tavada karıştırıp farklı bir lezzet oluşturma peşindeydim. Yada krepler tutmazsa sosis tadıyla idare etsin dedim :)
Yavaş yavaş ilk krebim olmaya başlamıştı ki sırada çevirme işi vardı. Bu çevirme işini 8 krepten sonra becerebildim...
Aynı zamanda sosisle de çok uyumlu bir lezzet oldu. Sadece sosis kullanacaksanız ve tatlı kullanmayacaksanız krep hamuruna tuz eklemeyi unutmayın.
Son olarak kullanılan malzemelerin kalitesi de çok önemlidir. Sinangil Un ve Danet Kokteyl Sosisi tavsiye ederim. Vaktiniz yoksa yada tüm lezzetleri bir arada bulmak istiyorsanız www.farksepeti.com'dan alışveriş yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder