24 Mart 2014 Pazartesi

Pastırma Neden Tuzlu Olur?

Pastırma konusunda bazen çok tuzlu olduğundan şikayetçi oluruz. Bu konu ile ilgili öncelikli olarak herkesin damak tadının ve beğenilerinin farklı olduğunu vurgulamak lazım.

Bunun yanı sıra pastırmada ki tuz oranlarının nedenine bakalım...

Öncelikli olarak geleneksel yöntemlerle hazırlanan yani üretilen pastırmalar herhangi bir ısıl işlemden geçirilmez. Doğal yapısının bozulmaması için ısıl işleme maruz bırakılmaz. Eti ise pişirmek için tuz kullanılır. Böylelikle tuzla günlerce pişen pastırma aslında doğal yöntemlerle üretilmiş olur. Bu ise pastırmanın tuzlu olmasını sağlar. Aslında doğal tat olan ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş pastırmadan şikayet ederiz.

Yinede tuzlu sevmeyen ve çemeni sıyrılmış gibi seçenekleri tercih edenler için pastırmada farklı çeşitleri bulabileceğiniz www.farksepeti.com 'u ziyaret etmelerini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder