Şimdi ise sırada sabah kahvaltıları için hem eğlenceli hemde lezzetli olan sosis tava tarifi var. İsterseniz akşam yada öğle yemeklerine de ilave edebileceğiniz bu tarifi mutlaka saklayacaksınız.
Malzemeler
Danet Sosis (12 adete yakın)
Yarım çorba kaşığı keskin hardal
1/2 kilo ceviz iriliğinde patates
1/2 bardak mısır özü yağı
Yapılışı
Önce patatesler ayıklanır ve temizlenmesi için berrak suyun altında yıkanır. Bu arada ek bir tavada mısır özü yağını kızdırmaya başlarsınız. Çok fazla kırmadan patatesler tavaya konur ve yuvarlak biçimleriyle kızartılır. Kızaran patatesler süzüldükten sonra bir kenara konur. Tavadaki yağ atılmayıp geri dönüşüm için ayrıdğınız kaba konur. Ardından çatalla bazı yerlerini deldiğiniz sosisleri tavaya koyarsınız. Hemen arkasından hiç vakit kaybetmeden tek bir hareketle kapağını kapatırsınız. Bu sıralarda başka bir tavada biraz yağ ile hardalı karıştırıp sosislerin olduğu tavaya dökün. Böylelikle yarım saat kaynadıktan sonra sosisleri salçasıyla birlikte servis tabağına koyun. Kızartılmış patatesler de tabağın etrafına yerleştirdikten sonra servis yapın.
Unutmadan söyleyeyim de yaptığını bu lezzetin fotoğrafını bana yollamayı unutmayın :)
Şimdiden afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder